• Home
  • Behandelingen
  • Lippen

Lippen

Bij het ouder worden loopt de natuurlijke liplijn vaak terug en worden de lippen smaller en de contour onregelmatiger. Met permanente make-up kunnen we dit mooi en natuurlijk corrigeren. Maar ook als u geen correctie wilt maar alleen een licht, zacht, glossy effect of een intensere lipkleur, bent u bij PMU Salon aan het juiste adres. Er zijn verschillende opties zoals: een lipliner, een geschaduwde lipliner of zelfs een full lips. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

We kunnen perfect ogende lippen verkrijgen door ze te pigmenteren. Bij te dunne, te lichte of asymmetrische lippen biedt permanente make-up uitkomst. Er zijn verschillende methodes om de lippen te pigmenteren: lipliner, lipliner met shadow of full lips. 

Lipliner: een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren. Door de kleur zo dicht mogelijk bij uw eigen lipkleur te kiezen wordt een natuurlijk resultaat verkregen.

Lipliner met shadow: dit is een ingeschaduwde lipliner waarbij eerst de liplijn wordt aangebracht en vervolgens met een schaduwtechniek de contourlijn wordt ingekleurd. Door het zachte verloop van de lijn wordt een subtiel en natuurlijk effect verkregen.

Full lips: de naam full lips zegt het eigenlijk al, de lippen worden volledig ingekleurd. De ideale methode voor mensen met bleke lippen.

Een half uur voordat uw afspraak gepland staat, mag u de EMLA crème die u bij de apotheek gekocht heeft, aanbrengen. Breng een dikke laag aan op de lippen en dek deze af met een stukje vershoudfolie. Let goed op dat de EMLA crème niet in uw mond komt. Voor de EMLA crème heeft u een recept van uw huisarts nodig.

Allereerst zullen we met u de vorm, kleur en gewenste techniek bespreken. Daarna tekenen we de liplijn voor zodat u precies kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. Pas als we samen tevreden zijn, zal de behandeling beginnen. Met fijne naaldjes wordt het pigment in de liphuid aangebracht. De apparatuur en pigmenten die wij hiervoor gebruiken, zijn afkomstig van Ecuri en Irma Hulscher Cosmetics en voldoen aan de door de GGD gestelde hygiëne- en veiligheidseisen. De eerste behandeling neemt ongeveer twee uur in beslag. 

Na de behandeling is het belangrijk dat u zich aan een aantal 'regeltjes' houdt tijdens het genezingsproces. Houd de lippen drie dagen droog, vermijd zeven dagen de zon/zonnebank en raak de lippen zo min mogelijk aan met de handen. U mag gedurende een dag of vijf een nabehandelingsproduct, dat u van ons meekrijgt, op de lippen aanbrengen. Deze 'regeltjes' kunt u teruglezen op het nazorgformulier dat u mee naar huis krijgt. De eerste dagen na de behandeling zullen de lippen erg kleurrijk zijn maar u hoeft hiervan niet te schrikken. Als na een dag of vijf de korstjes eraf vallen, zal de pigmentatie een stuk lichter zijn en kunnen we zien hoeveel pigment er in de huid is blijven zitten. 

Zes weken na de eerste behandeling volgt de eerste nabehandeling. Deze nabehandeling die ongeveer een uur duurt, wordt zes weken later gevolgd door de tweede nabehandeling die ongeveer een half uur duurt.

Afhankelijk van uw huidtype en uw levensstijl heeft u na ongeveer een jaar een touch-up (opfrisbehandeling) nodig. Een touch-up duurt ongeveer een uur.

Tip: zo intensief en compact als een lippenstift kan een lippigmentatie nooit worden. Ook kan de kleur verschillen per dag onder invloed van kou of warmte.

Tip: gebruik van een lipgloss kan de kleur intenser laten lijken.

Tip: heeft u regelmatig een koortslip neem dan het volgende advies in acht. Start een week voor de eerste behandeling met het innemen van 1 tablet L-Lysine 1000mg en 1 tablet vitamine C-esther 1000 mg per dag. De dag voor de behandeling en de vijf dagen na de behandeling neemt u drie tabletten per dag van elk. Daarna een tablet van ieder tot en met een week voor de volgende behandeling, dan begint u weer opnieuw met het hiervoor beschrevene. Neem de vitamine in op een nuchtere maag, het liefst voor het ontbijt.

Stel een vraag Afspraak maken

46.17.6.118