Permanente lippen

Permanente lippen

Terug naar Behandelingen

 

Bij het ouder worden loopt de natuurlijke liplijn vaak terug. De lippen worden smaller en de contour onregelmatiger. Met behulp van permanente make-up brengen we de liplijn weer terug naar zijn oorspronkelijke plek. Hierdoor lijkt de lip voller. Maar ook voor het aanbrengen van een zacht glossy effect op de lippen of een intensere lipkleur, bent u bij PMU Salon aan het juiste adres. Er zijn verschillende methodes om de lippen te pigmenteren: lipliner, lipliner met schaduw of full lips. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Permanente lippen

Met permanente make-up kunnen we de lippen hun oorspronkelijke vorm teruggeven waardoor ze optisch voller lijken. Een symmetrische mond creëren of bleke lippen een frisse kleur geven. Welke methode het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wens.

Permanente lipliner

Een permanente lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren. Door de kleur zo dicht mogelijk bij je eigen lipkleur te kiezen ontstaat een mooi en natuurlijk resultaat.

Permanente lipliner met schaduw

Een permanente lipliner met schaduw is een ingeschaduwde lipliner. Hierbij wordt eerst de liplijn aangebracht en vervolgens met een schaduwtechniek de contourlijn ingekleurd. Door het zachte verloop van de lijn wordt een subtiel en natuurlijk effect verkregen.

Full lips

De naam full lips zegt het eigenlijk al, de lippen worden volledig ingekleurd. De ideale methode voor mensen met bleke lippen.

Onze werkwijze

Allereerst zullen we samen met jou de vorm, kleur en gewenste techniek bespreken. Daarna tekenen we de lippen voor zodat je precies kan zien hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. Pas als we samen tevreden zijn, zal de behandeling beginnen.

Met fijne naaldjes wordt het pigment in de liphuid aangebracht. De apparatuur en pigmenten die wij hiervoor gebruiken, zijn afkomstig van Ecuri, Irma Hulscher Cosmetics en Long Time Liner en voldoen aan de door de GGD gestelde hygiëne- en veiligheidseisen. De eerste behandeling neemt ongeveer twee en een half uur in beslag.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt tijdens het genezingsproces. Hou de lippen vijf dagen droog, vermijd zeven dagen de zon/zonnebank en raak de lippen zo min mogelijk aan met de handen. Je mag gedurende één week het nabehandelingsproduct dat je van ons meekrijgt op de lippen aanbrengen. Deze en verdere regels kan je teruglezen op het nazorgformulier dat je na de behandeling van ons krijgt.

De eerste dagen na de behandeling zullen de lippen erg kleurrijk zijn maar je hoeft hiervan niet te schrikken. Als na een dag of vijf de korstjes eraf vallen, zal de pigmentatie een stuk lichter zijn en soms zelfs verdwenen lijken. Pas na 6 weken kunnen we zien hoeveel pigment er in de huid is blijven zitten.

Nabehandeling

Acht weken na de eerste behandeling volgt de nabehandeling. Deze nabehandeling duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van je huidtype en levensstijl heb je na ongeveer een jaar een touch-up (opfrisbehandeling) nodig. Een touch-up duurt ongeveer anderhalf uur.

Tips en adviezen

– Zo intensief en compact als een lippenstift kan een lippigmentatie nooit worden. De kleur en kleurintensiteit kunnen verschillen per dag onder invloed van kou of warmte.

– Gebruik van een lipgloss kan de kleur intenser laten lijken.

– Heb je regelmatig een koortslip? Vraag bij je huisarts om een kuur Aciclovir. Zonder dit medicijn kan je een uitbraak van koortsblaasjes krijgen.

Vragen

Heb je vragen? Klik dan even hier om een kijkje te nemen op de FAQ-pagina. Natuurlijk kan je ook contact opnemen met ons.

 

Permanente lipliner

Wil je meer weten over onze behandelingen?