Behandeling

Medische pigmentatie

Er is een verschil tussen permanente make-up en medische pigmentatie. Permanente make-up is vooral bedoeld om onszelf te verfraaien en een make-up effect te verkrijgen. Bij medische pigmentatie hebben de pigmenten een camouflerende functie en is het doel de natuurlijke kleur van de huid op een zo natuurlijk mogelijke manier terug te brengen.

Medische pigmentatie

Bij medische pigmentatie is het doel dus om iets op een zo natuurlijk mogelijke manier te camoufleren. Dat kan verschillende redenen hebben:

Na amputatie van één of beide borsten of na een borstbesparende operatie, kan reconstructie van de borst de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Een borstreconstructie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg in het ziekenhuis. Voor veel vrouwen is de borst pas echt af als deze ook weer een tepelhof heeft. De reconstructie van de tepelhof wordt uitgevoerd door een areola specialist onder plaatselijke verdoving.

Bij een eenzijdige pigmentatie (unilateraal) zullen we zoveel mogelijk proberen om de tepelhof van de andere borst te kopiëren. Bij een tweezijdige pigmentatie (bilateraal) kan je de vorm, kleur en grootte zelf bepalen. Je kan ervoor kiezen om de ‘eigen’ tepels te benaderen, bijvoorbeeld aan de hand van foto’s van vóór de amputatie, of je kan een geheel eigen keuze maken. Bij deze keuze kunnen wij je uiteraard adviseren en begeleiden.

Na een operatie of trauma kan er een litteken ontstaan. Door littekenvorming kan de huid gedepigmenteerd zijn waardoor het pigment is verdwenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een litteken in de wenkbrauw door een val in de kinderjaren, littekens rondom de tepel na een borstverkleining of achter de oren na een facelift. Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de corrigerende pigmentatie valt het minder op.

Bij de auto-immuunziekte Alopecia Areata maakt het lichaam antistoffen aan tegen de eigen haarzakjes waardoor er kale plekken ontstaan. Soms valt zelfs al het haar op het hoofd of lichaam uit. Met de hairstroke techniek kunnen we een natuurlijk uitziende wenkbrauw creëren en door een zachte smudgy eyeliner of een subtiele infralash lijkt het net of er toch wimpers zitten.

Bij de auto-immuunziekte vitiligo maakt het lichaam antistoffen aan tegen het eigen pigment waardoor er pigmentloze plekken op de huid ontstaan. Om vitiligo te behandelen moet de ziekte al drie jaar stabiel zijn of moet er sprake zijn van segmentaire vitiligo (aan één zijde van het lichaam). Er zijn veel mogelijkheden maar er geldt één regel: huid die licht is kunnen we donkerder maken, donkere huid kunnen we helaas niet lichter maken.

Schisis (hazenlip) is een aangeboren afwijking in het gezicht die zich kenmerkt door een spleet in de bovenlip, kaak en/of gehemelte. Vaak wordt iemand hier al jong aan geopereerd. Na de operatie is de spleet gedicht maar kan het zijn dat de bovenlip niet zo mooi en symmetrisch van vorm is. Vooral de cupidoboog (het ‘hartje’ van de lip) ontbreekt vaak. Door medische pigmentatie kan de lipvorm hersteld worden op een zachte natuurlijke manier of juist met wat meer kleur voor een sprekender resultaat.

Ben jij geïnteresseerd in een professioneel aangebrachte permanente make-up, maak dan een afspraak voor een bezoek aan mijn salon. Twijfel je nog of permanente make-up iets voor jou is of wil je graag wat meer informatie, dan ben je van harte welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek.

Nazorg

De nazorg is per onderdeel verschillend en kan ook per persoon variëren. We zullen de nazorg uitvoerig met je bespreken en ook op schrift meegeven zodat je deze thuis op je gemak kan nalezen.

Heb je vragen? Neem dan een kijkje op de FAQ-pagina. Natuurlijk kan je ook contact opnemen met ons.

Chat openen
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?